-

2015. október 24., szombat

Tepertős pogácsa

Életem első igazán tökéletes pogácsája. Az alja finoman roppanós, a teteje világosbarnára pirult és a belseje istenien puha. A legnagyobb kritikusom talán Balázs, aki a hagyományos ízekhez és alapanyagokhoz volt szokva,míg be nem toppantam az életébe. Miután megkóstolta a pogácsát, csak annyit mondott hogy ezt nem lehet abbahagyni annyira finom. Sőt, teljesen elámult mikor közöltem vele,hogy ez egy paleo pogi. :)

TEJ, TOJÁS, és GLUTÉNMENTES!


Hozzávalók (20 darabhoz)



  • 150 g PaleoLét liszt varázs
  • 1 csipet só
  • 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
  • 1 evőkanál puffasztott amaránt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj+50 ml víz
  • 100 g tepertős zsír (100 g tepertő ledarálva pici mangalica zsírral krémesre keverve)
  • 50 ml víz
1. Az útifűmaghéjat beáztatjuk a vízbe, és hagyjuk összekocsonyásodni.

2. A lisztet az összes száraz alapanyaggal elkeverjük.

3. Beleöntjük az útifűkocsonyát és elmorzsoljuk a tenyerünk között.

4. Rátesszük a tepertős zsírt és azzal is jó alaposan összedolgozzuk.

5. Felöntjük a maradék vízzel és szépen összegyúrjuk.

6. Frissen tartó fóliába csomagolva 5 percig pihentetjük. Nem kell hűtőbe tenni mert ha kidermed a zsír törékeny lesz a tészta.

7. Sütőpapíron kinyújtjuk. Én lisztezés helyett a frissen tartó fóliát szoktam a tészta és a nyújtófa közé tenni.

8. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és bevagdossuk a tetejét. Kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire tesszük. Könnyen nyújtható, gyúrható. Nem szakad és nem repedezik. 



9. A sütőt előmelegítjük teljes lángon, majd 180 fokra visszavéve 25 perc alatt csodásan ropogósra sütjük a pogikat.

10. Rácsra tesszük,és kihűtjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése