-

2015. október 7., szerda

Sült zöldséges üvegtészta

Gyors ebéd vagy akár vacsora is készíthető egy jó kis wok segítségével. :) Ez egy 4 személynek bőségesen elegendő mennyiség. Mi nagyon szeretjük a különleges thai, kínai és japán ízeket. Ugyan a szója szószt teljesen száműztük ezekből az ételekből. A szója sajnos elég rossz hatással van a pajzsmirigy működésére, így semmilyen formájában nem fogyasztjuk. 

Hozzávalók (4 személy)

  • 200 g üveg tészta
  • 200 g kínai kel
  • 2 darab kápia paprika
  • 200 g sertés comb
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • só,bors,kömény
  • koriander, kurkuma
  • (chili, curry)
1. Az üveg tésztát kicsomagoljuk és jéghideg vízbe tesszük 1 órára.
  • TIPP! Ezeket a jellegű thai tésztákat sohasem szabad megfőzni. Egy kínai úrral beszéltem nemrégiben egy szaküzletben és Ő mesélte,hogy ezeket csak áztatni kell. Általában jéghideg vízben javasolják. Így a tészta felpuhul, de nem veszti el a szép textúráját.
2. A wokot hevítsük fel jó forróra, majd hevítsük fel a kókuszolajat.

3. Szórjuk bele a felcsíkozott paprikát és kínai kelt. Addig süssük míg szép fényesek és roppanósak nem lesznek. Ezekben a fogásokban majdnem nyersen hagyom a zöldségeket hiszen ez a titkuk a keleti embereknek. Ettől maradnak olyan egészségesek.

4. Vegyük ki a zöldségeket és tegyük a helyére a nagyon apró kockára vágott husit. Természetesen sózzuk és borsozzuk. Szépen megpirítjuk hogy már csak éppen 3-5 perc kelljen a teljes puhulásig.

5. Most jön a legjobb rész. Leszűrjük a tésztát és egy olló segítségével félbevágjuk. A felét a húsra szórjuk és elkezdjük összeforgatni. Ha már elvegyült a husi és a tészta jön a zöldségek fele. Azzal is alaposan elforgatjuk.

6. Még egy részletben hozzátesszük a maradék alapanyagokat és hagyjuk szépen elvegyülni egymással.

7. Jó nagy lángos forgatjuk és keverjük hogy minden íz összeérjen. Mielőtt teljesen elkészülne megszórjuk ízlés szerint korianderrel, és kurkumával. Ha pikánsabban szereted akár chilit és curryt is tehetsz hozzá.

8. A fűszerekkel már csak 2-3 percig pirítjuk, hogy az értékes zamatok az ételben maradjanak.

9. Forrón a wokból kitálaljuk. Az ügyesebbek természetesen pálcikával is fogyaszthatják.

Jó étvágyat hozzá! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése