-

2015. október 19., hétfő

Házi ivólé

Eljött az ideje hogy én is kipróbáljam magam az ivólé készítésben. Annyi csodálatos alapanyag áll rendelkezésünkre,hogy szinte napról napra újabb és újabb kombinációkat találhatunk ki.

Ami biztos, hogy ezek az italok

  • tejszármazék mentesek
  • gluténmentesek
  • hozzáadott cukor mentesek
  • tartósítószer mentesek.
A bejegyzés folyamatosan bővül, ahogy újabb finomságokat kombinálok össze. Szeretettel várom a Ti kedvenceiteket is! :)


1. Körtés sárgarépás (0,5 liter)


  • 2 darab körte (~250 g)
  • 1 darab sárgarépa (~70 g)
  • 1 narancs 
  • 100 ml víz
1. A körtét és a répát mossuk, hámozzuk majd a turmixba aprítjuk.

2. A narancsot megmossuk,és a két tenyerünk között picit összenyomkodjuk. Így meglazítjuk a rostokat,és könnyebb lesz kifacsarni a levét. A turmixba facsarjuk,és a húsát (amin nincs fehér réteg) belekaparjuk a gépbe.

3. Felöntjük vízzel, és jól összedolgoztatjuk a géppel.

4. Alaposan kimosott üvegbe tesszük, és 1-2 napig hűtőben tároljuk.

Bár azt gondolom nem lesz alkalma annyi időt  ott tölteni,mert olyan fantasztikus az íze! :)


2. Céklás almás (0,7 liter)

  • 1 cékla (~200 g)
  • 1,5 alma (~160 g)
  • 1 citrom leve (~0,7 dl)
  • 2 marék cseresznye (~200 g)
  • 350 ml víz
1. Az almát és a céklát meghámozzuk és felkockázva a turmixba dobjuk.

2. A cseresznyém nyári fagyasztású volt. Így könnyű dolgom volt,mert csak ki kellett engedni,és a turmixba dobni.

3. Beleöntjük a vizet és a citromlevet és mehet is a pürésítés.

4. Amint elkészült, egy nagy apró lukú szűrőn átszűrtem, így selymes zöldséglevet kaptam és egy jó nagy adag zöldség koncentrátumot.

A későbbiekben bemutatom miként használhatjuk fel ezeket a csodás zöldség-gyümölcs húsokat. :)

És természetesen azért készült elölről-hátulról fotó, hogy lássátok már hány finomság otthona volt ez a szuper üveg. Először az eredeti almalének (METRO) adott otthont, később a házi paradicsomlének és persze most a céklás ivólénak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése