-

2015. október 16., péntek

Bundázott gomba cékla salátával

Megcsapott az ősz igazi íze és illata. Iszonyatosan finom, és nagyon tápláló. Minden íz az ősz pillanatát idézi. :)

Cékla saláta

  • 1 cékla
  • 1/2 kígyó uborka
  • 2 evőkanál Cocomas
  • 1 evőkanál majonéz
  • csipet só, eritrit
  • 1/2 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pici bors
1. Az uborkát lereszeljük és lesózzuk.

2. A céklát meghámozzuk és nagy lukú sajt reszelőn lereszeljük.

3. A mártás hozzávalóit összekeverjük, és a céklához keverjük.

4. Az uborkát kinyomkodjuk és azt is a salihoz forgatjuk. Hűtőben összeérleljük.

Bundázott gomba
  • 250 g champion gomba
  • 4 evőkanál darált zabpehely
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál darált dió
  • 1 tojás
1. A gombákat megtisztítom, és picit leszózom.

2. A darált zabpelyhet, diót és kókuszreszeléket összekeverjük. Ez lesz a zsemlemorzsa.

3. A tojást felverjük,és 1 teáskanál vízzel higítjuk. 

4. A gombákat tojásba mártjuk, majd a zabpelyhes bundába.

5. Teflon serpenyőben kókuszolajat hevítünk és aranybarnára sütjük a gombákat.

Gyors, finom és nagyon tápláló. Jó étvágyat hozzá! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése