2015. október 23., péntek

Almás felhő

A fánk és a palacsinta kedves házasításából jött létre ez a finomság. Akár főzelék vagy tartalmas leves kísérő lehet. De természetesen uzsonna és tízórai ötletnek is kiváló.

Hozzávalók (10 minihez)

  • 110 g alma
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál köles liszt
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 6 evőkanál víz
  • icipici só
  • 1 csipet sütőpor
1. Az almát mossuk, hámozzuk és pürésre turmixoljuk. Hozzáadjuk az útifüvet és hagyjuk picit kocsonyásodni.

2. Amikor már kásásnak tűnik, hozzáadjuk a többi alapanyagot. Habverővel habosra keverjük.

3. 5 percig állni hagyjuk. Közben pici kókuszolajat hevítünk (1 teáskanál).

4. Teáskanállal pici galuskákat,gombócokat formázunk és gyakori forgatás mellett megsütjük őket. Nekem ebből a mennyiségből 10 darab lett.

5. Fahájas eritrittel tálaljuk. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése