-

2015. augusztus 1., szombat

Csirke fasírt

Igazi nyári ebéd, gyorsan elkészíthető és akár bedobozolva magunkkal is vihető! :)

A receptről fontos tudni, hogy tojásmentes változatban is elkészíthető! Az elkészítés menetében látni fogjátok a receptbeni különbségeket!

Hozzávalók (9 darabhoz)

  • 50 dkg darált csirkemell filé
  • só,bors,fűszerkömény
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 4 gerezd fokhagyma
1. A húst alaposan megmossuk, és alaposan befűszerezzük. Érdemes picit több fűszerrel ízesíteni,mint amennyit elegendőnek gondolnánk,hiszen a csirke hús semlegessége igényli a megfelelő ízesítést.

2. TOJÁSOS VÁLTOZAT! Beletörjük a tojásokat, meghintjük az útifűmaghéjjal, és hűtőszekrénybe tesszük pihenni 15 percre. Utána gombócokat készítünk belőle, és teflonserpenyőben hevített kókuszolajban megsütjük.

3. TOJÁSMENTES VÁLTOZAT! A húsok fűszerezése után megszórjuk a 4 evőkanálnyi útifűvel, és jó alaposan összedolgozzuk. Hűtőszekrénybe tesszük, és 20 percig pihentetjük. De a legfinomabb,ha 1 éjszakára hűtőbe dugjuk. Kókuszolajos serpenyőben aranybarnára sütjük.

TIPP! Érdemes lefedve sütni ezeket a csodásan finom gombócokat,hiszen a magas nedvesség tartalma miatt valószínűleg fröcskölni fog.

4. Ha megsültek a gombócok, papírra szedve lecsepegtetjük őket.

Akár paradicsom mártással, basmati rizzsel vagy friss salival is tökéletes! :)


A képen a tojásmentes változatot látjátok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése